}

tajuk bar bergerak..

hye ualls..
n3 pertame rabu 29 / 9 /10...

ain dpt p'tanyaan mcmne nak buat tajuk bar b'gerak mcm ain punye blog..

mase ain tgh BW ain jumpa blog rojakstory,dekat cinie mcm2 tutorial yg kowg bole blaja..

skrg ain nak ajar mcmne nak wat tajuk bar b'gerak yea..mudah n rigkas je..tak payah pegi edit html mcm ain buat yea..

fes s'kali ualls bukak website nie TAJUK BAR B'GERAK


akan keluar paparan mcmnie ..

1 : ualls tulis la tajuk ape yg ualls nak..lepas 2 ualls tekan add yea..


lepas tekan add akan jadi mcm atas tue..

2  : ualls bole pilih efect ape yg ualls nak yea..lepas tue tekan preview ..

 paparan preview akn muncul nnt.. nnt ualls bole pilih la klajuan efect yg ualls nak 2..

3 : bile ualls nak pueh aty dgn efect yg ualls nak 2 klik OK GC..
4 : lepas tue ualls copy la kod yg ade tue ..

lepas siap cemua 2 ualls klik LAYOUT pastue klik ADD A GADGET dan pilih HTML/JAVASCRIPT. pastue ualls paste la kod yg ualls copy dan SAVE ..

kotak HTML/JAVASCRIPT tu kena letak kat bahagian blog korang yang paling atas sekali sebab nak bagi title bar tu laoding lebih lambat. Pandai-pandai la cari port yang sesuai nak letak kotak HTML/JAVASCIPT tu.

SIAP!! kalau ade tak phm lg tingalkn coment yea..

opsss...an lupe pesanan dari pnaje (rojakstory)...
 Efek yang boleh digunakan ialah SCROLL LEFT, BLINK, MESSAGE SCROLLER dgn R-BANNER

TERIME KASIH MEMBACA....

4 nasihat mereke:

  1. try wat...

    tp tak jadi...
    nak gerak cam awak tu...
    tapi biler pilih yg awak mention tu tak jadi.
    hahaha...

    ReplyDelete
  2. zurazari..

    tak jadi???
    sori2 ain lupe bg taw pesanan dari pnaje (rojak stori ) ....

    Efek yang boleh digunakan ialah SCROLL LEFT, BLINK, MESSAGE SCROLLER dgn R-BANNER

    ReplyDelete
  3. ain thanks dah buat menjadilah.banyak juga info kat rojakstory...thanks ain..

    ReplyDelete
  4. intan inn...

    welcome sis...ain tlg mne yg mmpu je...taw xpe sis..ain suke godek2 blog yg byk info nie..
    kat blog 2 pon mmg byk bole blaja kn..

    ReplyDelete

Close
:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...