}

Lelah Hati


http://www.cute-smiley.com
Aku mencuba untuk mengerti
Aku mencuba untuk pahami
ku berikan semua perhatianku
kuberikan rasa sayangku padamu
tapi..
Kamu tetap saja begitu
tak pernah mau untuk mengerti aku

Aku lelah.. aku letih.. aku cape..
tak sanggup aku menahan jerit hati ini
ingin ku teriak…!!!
lepaskan semua penatku
hilangkan semua beban di hatiku

http://www.cute-smiley.comApakah aku salah..??
bila aku mengharapkan perhatian dan kasih sayang
dari seseorang yang aku sayangi
yang selama ini tak pernah aku dapatkan darimu..

http://www.cute-smiley.comaku hanya ingin kau mau mengerti
aku hanya ingin kau mau pahami
aku butuh perhatianmu
aku butuh kasih sayangmu
hanya itu..
yang aku harapkan darimu..


http://www.cute-smiley.commemang dunia tidak selebar daun pisang,tapi untuk diri aku rasa sakit itu tidak akan pernah hilang,walau berjuta rayuan yang datang.kadang aku berpikir kenapa aku di lahirkan ke dunia ini kalau hanya untuk menerima cubaan dan terus cubaan.tapi aku akan selalu sabar untuk menghadapinya,mudah2an di ke depannya akan ada cahaya yang terang untuk bole menyembuhkan luka hati ini. pahit dan manisnya hidup ini telah aku jalani dan berbagai rintanganpun telah ku jalani hanya untuk mendapatkan sebuah kebahagiaan yang tak pernah aku dapatkan selama hidupku.sekarang aku cuma berangan2 ingin mendapatkan kebahagiaan itu,kerana allah tidak akan kasi cubaan yg berat terhadap hambanya.

TERIME KASIH MEMBACA....

update name GA..

GA ain anjurkan akan tamat malam nie..
pukul 1150pm ok..
sape2 yang ade mase nk join 2 sila kan yea..
pade sape2 yang dah join 2 sila tengok name anda dibawah ini..

  1. Mamalyna
  2. AROL DSHW
  3. suzie rahman
  4. SuZiE
  5. tiefazatie
  6. NAA
  7. cik paro
  8. fideila
  9. f_aRa_aINa989
  10. Nieylicio Kerolicio
  11. nurita zakaria
  12. zaikulim
  13. ieyza
  14. nadiah
  15. ♥♫♥EiRa♥♫♥
  16. mama zharfan
  17. syawalsimpsons
  18. eima
  19. nur_eimi
  20. Cute MuM
  21. Ain
  22. dayana
  23. Supiha
  24. YanaNuar
  25. Intan Inn
  26. M y M y
  27. wAwA
  28. miszTERRA_SF_
  29. shidasyakirin
  30. NUR
  31. faris
  32. anin
  33. Nor ' Atikah bt NorBaki
  34. CahayaCintaIlahi
  35. elza
  36. Miza Yusof
  37. Qard91
  38. sarah
  39. nuraarin-life
  40. mien
  41. irwani
  42. kakyong
  43. Fatin a.k.a Aten
  44. Tomato Gurl's Life
  45. Pieka Pieka
  46. Momma Mia
  47. gewecun
  48. Syuzana
  49. ♥MAMA♥
  50. dark sengal
  51. cicakgirl
  52. Ibu Ayra
  53. Nana
  54. ::m!SS edURA hanUM::
  55. inahasan
  56. segalanyer kuterima
  57. kayyana
  58. eda-ejai
  59. Usharapa!!!
  60. ~miszirdawaty~
  61. MamaRifqy
  62. juniza
  63. ctnurkhijah
  64. ayuselalu
  65. Nad @ MamaZakwan
  66. Imaan09
  67. taufidris
  68. Em's Family
  69. zahidah dihaz
  70. Ogy

name-name yang ain ttingal utk dilistkan sila bagi taw yea..takot nanti ade yang kecik ati pulak..
dan mane2 blog yang ain xsempat terjah ain minx maaf sgt2,,sebb tenet ain skag alami sakit urat..
pemilihan ain akan buat seari selepas tutupnye GA ain nie.dan mase 2 lah ain akan tengok pemenang2 dan syarat yang ain tetapkan (klu name anda ttsnarai tp xekot syarat,tebatal la jawapnye..
sekian utk malam ini..

TERIME KASIH MEMBACA....

GIVEAWAY CONTEST by Sis NAZIFA


ain join GA dari sis nazifa pulak..
GA sempena besday sis nazifa ke 26
:
:

Jangan puas hanya dengan satu piagam
Jangan puas dengan yang telah kau lakukan
Jangan biarkan Sang Hiu membeku kedinginan
Selamat Ulang Tahun ain ucapkan
Semoga Dirimu Semakin Dekat dengan Tuhan
Semakin Banyak Potensi Diri yang Kau Kembangkan
:
:


TERIME KASIH MEMBACA....

MAAF ATAS CINTAKU


tawa itu hadir…..
senyum itu ada dalam hariku….
kini hilang..
telah musnah semuanya….
bersama kepergianku…darimu….
 
cinta ini selalu ada….
setia ini akan ada….
bersama kepergianku..
darimu…..

luka ini…
air mata ini…
penyesalan ini…
kan kubawa bersama kepergianku

maapkan aku…
akan kesetiaan ini
akan cinta ini
akan pengertian ini…
akan pengabdian ini
kepadamu…..

maapkan karena keterbatasanku..
karena ketidak sempurnaanku…
maap jika aku pengecut…
karena keterbatasan ini….
hati ini telah terluka (lagi)
terima kasih untuk lukaku
terima kasih buat air mata ini

penyesalan yang teramat sakit
mungkin benar…
semua ini salahku…
karena mencintaimu
karena aku tak pantas untuk dicintai….

pergilah jika dirimu menginginkan…
terbanglah bebas…
kepakkan sayapmu…
karena dirimu telah bebas

jangan pernah ingat luka ini lagi
semuanya terlalu sakit untuk di kenang
jadikan aku kenangan burukmu..

bunuhlah aku dari hidupmu…
seperti dirimu membunuhku…
seperti saat ini….

aku menyesal…
karena ternyata..
semuanya hanya mimpi…

seharusnya aku sadar
seharusnya aku tau diri
tak seharusnya aku mencintaimu
sedalam ini…

lakukan apa yang ingin kau lakukan
aku tak akan mengganggumu lagi…
bersama kepergianku…
dari semuanya…..

hati ini rapuh….
jiwa ini telah mati
karena dirimu….

entah mahkluk apa dirimu…
karena seperti batu
tak punya hati…
tak punya perasaan…

cukup luka ini sampai disini
apa artinya diri ini
tanpa harga diri

semoga dirimu puas…
telah buatku mati karena
kebohonganmu….

aku salah menilaimu..
kukira dirimu sayang..
cinta kepadaku
ingin menjagaku…
tak buatku nangis lagi…

ternyata janji itu……
hanya bisa aku dengar ditelingaku
hanya bisa aku simpan dalam memoriku
janji kini tinggallah janji…

kini aku percaya….
kini aku yakin….
dirimu bukan yang terbaik untukku
ataupun sebaliknya….

sudah cukup semua ini aku lalui(lagi)
aq sudah tidak kuat…
jiwaku rapuh
jiwaku mati….

semoga dapat yang terbaik
yang bisa menerima apa adanya
dirimu……..

maap atas keterbatasanku
dalam menyintaimu..
mungkin kesendirian akan lebih baik…
untukku……juga dirimu….

aku ingin senyumku kembali
seperti dulu…..
entah luka ini sampai kapan
aku menyimpannya

maapkan atas cinta ini
maapkan atas keterbatasan ini
maapkan atas ketidakk sempurnaanku
maapkan…….
dengan kepergianku…
semoga dirimu puas…
dan luka ini..akan terpatri
semoga dirimu tenang tanpaku..
bahagia tanpa diriku
disampingmu……
SELAMANYA…..!!!!

TERIME KASIH MEMBACA....

kad raye dari heliza helmi!!!


sape nk peminat heliza??





nak kad raye x dari heliza?
klu nk jom anta email dan name penoh yea kat 
zeqdegreat@heliza.com
kalau nk taw kliklik cinie yea.. 




 

TERIME KASIH MEMBACA....

Peraduan Chekjuaino Chek Patut Menang


chekjuaino nag bagi adiah nie...
sempena blog chekjuaino terima pelawat yang dah cecah 5000 (ai tgk da lebih,minx2 lepas nie ramai yg lawat blog chekjuaino yea)..
blog chekjuaino menjual pelbagai jenis barangan(macam ade cinie)  dgn harge yg mnarik,klu xcaye kliklik cinie
kalao sesiape yang alami masalah nak carik saiz baju bole la lawat blog chekjuaino (macam ain la)..

sebab ape ain patot menang..

ain nk bergaye sakan dgn baju pemberian chekjuaino pada hari raye nanti dan ain salah seowg yg susah nak carik baju..

jomjomjom meriahkan blog chekjuaino dan sertai peraduan enie!!!


TERIME KASIH MEMBACA....

GERAM pulak..

video 

kowg lyn la vedio nie yea..

wahwah pepagi da wat ain geram la loceng kat area rumah nie..
memekak je..nk ckp ade kbakaran x jugak,
sesiape tlg la bentikan loceng 2 yea...nk duduk tenang pon xbole ok!! dala pepagi loceng 2 memekak,pas2 dtg pulak owg sembor nyamok..nie mestia ade kes owg kene denggi lagi nie..
dan pade budak area rumah ain nie,tolog la deq oi jgn maen mercun bole gugor jantong akak taw kowg maen nie..



p/s: tetarik dgn entry sis maria,,nak bace kliklikklik cinie yea..

TERIME KASIH MEMBACA....

i love u" contest



 
contest dari ash kali inie..
nak taw syarat2 kliklikklik cinie..
mudah n ringkas aje syaratnye..
 
nie gamba bsame owg yang ain sayang!!!

:
:
:
:
:
:
tengok bawah lagi yea...
:
:
:
:
:
:
:
:
:
taraaaa....






gamba nie mase ain konvo taon lepas..
ibu n ayah la sumbe insperasi ain selame nie n sumber kekuatan edop ain utk jalani liku2 khidupan ok!! mereka tetap ade mase ain sedih,kecewe n gumbire,,thank alot!!

ain tag!!

intan inn



TERIME KASIH MEMBACA....

Ramadhan Raya GA

 
jom ekot ain join GA nie yea..
thank pade tuan tanah sbb ajak ain join GA dye kali nie..
kalau nk taw syarat2 yg ringkas lg mnarik 2 klikklik je..
ape kate jom meriah GA dari ika ok..


TERIME KASIH MEMBACA....

Giveaway From DaniasBundle


td mase ain usha blog yg jual baju ain jmp GA dari danias bundle..
terase mcm nk join je..ini ptame kali yea danias bundle nk buat GA..
jom meriahkan GA dari danias bundle..
:
:
saya berminat untuk shopping di dania's bundle kerana ain nk aktifkan balik shoping online yang dh lame ttngoh. dania's bundle jugak ain lihat menawarkan baju2 yg jarang ain jmp dekat blog online yang lain..
harga yg dania's bundle tawarkan juga mnarik minat ain utk shoping dkt cinie (pasnie bole order sbb dah tag baju mane yg ain kenan)..yang penting baju yang dania's bundle jual xnampak pon mcm baju bundle (siyes sbb fes ain dtg ain ingat baju baru)..sejak jmp blog dania'sbundle nie ain asek usha jea baju yg baru uplod.uuwaaa baju yg ain nk slalu je cepat d'ambil owg.(maklumla sstegah baju je leh muat kat ain dan baju kat cinie cemua laku2 taw).pada tuan pnye blog klu ade baju yg ok kat ain g taw yea.(hehehe)..
:
:


TERIME KASIH MEMBACA....

Ketelanjuran..

wah tajok bukan maen lg kn..hehhe..
cete bmula xsampai setegah jam yg lalu..
mud dlm ksedihan n krinduan..
sebenarnye td mase on9 fb cemua geng2 ain mase sek teknik on9(geng cadok)..
bukan maen rancak lg kitaowg nie bbls2 wall
ttibe tselit kisah mase sek dulu.2 jd mud xmnentu skag.
bile d'ingat balik time sek dulu mcm hal jd.
ponteng prep la.bwk tpn kat ostella.gadoh ngan cnior la,kene mara sbb caler rmbot la,fly mase ari mrdeka(kene rotan 2),paling penting ain kene gntong sek n ostel sbb fly ngan tuuttt(nak dekat pra spm 2..walaupun 2taon je kitaowg knl,mcm rasia ktaowg kongsi bsame..ko lyn jela gmb kat bwh nie yea..

 gamba nie mase prarakan maulud nabi(2006)

gamba nie dekat area nk p pejabat sek(amek sijil benti sek,2007)


nie gamab lepas amek sijik,dekat pantai PD,nie la geng cadok(2owg aje xde)

sekian..

TERIME KASIH MEMBACA....

Kelebihan seorang wanita..


Seorang wanita solehah adalah lebih baik daripada 70 orang wali, Seorang wanita solehah adalah lebih baik daripada 70 lelaki soleh, Seorang wanita yang jahat adalah lebih buruk daripada 1,000 lelaki yang jahat, 2 rakaat solat dari wanita yang hamil adalah lebih baik daripada 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil, Wanita yang memberi minum susu dada kepada anaknya akan dapat satu pahala daripada tiap-tiap titik susu yang diberikannya. Wanita yang melayan dengan baik suami yang pulang ke rumah didalam keadaan letih akan mendapat pahala jihad.

Wanita yang habiskan malamnya dengan tidur yang tidak selesa kerana menjaga anaknya yang sakit akan mendapat pahala seperti membebaskan 20 orang hamba. Wanita yang melihat suaminya dengan kasih sayang dan suami yang melihat isterinya dengan kasih sayang akan dipandang Allah dengan penuh rahmat. Wanita yang menyebabkan suaminya keluar dan berjuang ke jalan Allah dan kemudian menjaga adab rumahtangganya akan masuk syurga 500 tahun lebih awal daripada suaminya, akan menjadi ketua 70,000 malaikat dan bidadari dan wanita itu akan dimandikan di dalam syurga, dan menunggu suaminya dengan menunggang kuda yang dibuat daripada yakut.

Wanita yang tidak cukup tidur pada malam hari kerana menjaga anak yang sakit akan diampunkan oleh Allah akan seluruh dosanya dan bila dia hiburkan hati anaknya Allah memberi 12 tahun pahala ibadat. Wanita yang memerah susu binatang dengan "bismillah" akan didoakan oleh binatang itu dengan doa keberkatan. Wanita yang menguli tepung gandum dengan "bismillah", Allah akan berkatkan rezekinya. Wanita yang menyapu lantai dengan berzikir akan mendapat pahala seperti meyapu lantai di baitullah. Wanita yang menjaga solat, puasa dan taat pada suami, Allah akan mengizinkannya untuk memasuki syurga dari mana-mana pintu yang dia suka.

Wanita yang hamil akan dapat pahala berpuasa pada sianghari. Wanita yang hamil akan dapat pahala beribadat pada malam hari. Wanita yang bersalin akan mendapat pahala 70 tahun solat dan puasa dan setiap kesakitan pada satu uratnya Allah mengurniakan satu pahala haji. Sekiranya wanita mati dalam masa 40 hari selepas bersalin,dia akan dikira sebagai mati syahid. Jika wanita melayan suami tanpa khianat akan mendapat pahala 12 tahun solat. Jika wanita menyusui anaknya sampai cukup tempoh (2 tahun), maka malaikat-malaikat di langit akan khabarkan berita bahawa syurga wajib baginya. Jika wanita memberi susu dadanya kepada anaknya yang menangis, Allah akan memberi pahala satu tahun solat dan puasa.

Jika wanita memicit suami tanpa disuruh akan mendapat pahala 7 tola emas dan jika wanita memicit suami bila disuruh akan mendapat pahala 7 tola perak. Wanita yang meninggal dunia dengan keredhaan suaminya akan memasuki syurga. Jika suami mengajarkan isterinya satu masalah akan mendapat pahala 80 tahun ibadat. Semua orang akan dipanggil untuk melihat wajah Allah di akhirat, tetapi Allah akan datang sendiri kepada wanita yang memberati auratnya iaitu memakai purdah di dunia ini dengan istiqamah.

jadi renung2 kan la..

TERIME KASIH MEMBACA....

kembali padenye

video 

mase sek dulu slalu la pegi kem2 mcm nie..
thanx la kat ibu n ayah sbb anta ain pegi kem cmnie,
sbb ilmu n nshat yg dberi mase ekot kem2 nie byk mngubah edop insan bname ain..
 dari seorg ank kecik yg keras kepale,slalu mlawan ckp ibu ayah,pemalas dan yang penting degil yang teramat sgt mnjadi sowg yg suda pndai mmikir perasaan owg keliling,pandai ape itu dose dan pahale,pandai mnilai baek nk burok dan pandai mjage hati ibu n ayah..

kowg lyn la vedio nie yea..xrugi ain ckp

TERIME KASIH MEMBACA....

:: WARDAHWARDROBE 1ST GIVEAWAY ::


ade sowg mmb ain tag ain utk ekot GA dari wardah wardrobe
ain nk cube nasib la yea..

saya nak menang blaus dari wardahwardrobe kerana..

pakaian moden memang la hebat
harganya mahal memang ketat
wardah wardrobe tetap terhebat
orang yang memakai tertutup aurat..

ain tag :
dayana
wawa
kakyong


TERIME KASIH MEMBACA....

BLOGWALKING AWARD

salam..
thanx sape2 yang dtg lawat blog ain yea n thanx tglkan jejak kat blog nie..
hari dah masok 15 ramdhan kn.ain harap cemuanye dapat jalankan ibadajh pose dgn baek yea..
hari nie ain dapat award dari  miszterra..
thanx yea bg ain award..
klu ade award mesti la ade soalankn.xlegkap asenye nnt..
antare soalanye adelah..
  1.  Apa yang bermain difikiran you all sekarang ?
Sape la yang tepon ain pepagi bute nie..(sbb xdpt jwp tpn td)
  1. Apakah nama samaran you all ?

Banyak sgt lorh.antarenye niela ain, angah, azryn,ryn
  1. Berikan 3 orang yang you all sayang ?

En azmi,
Pn bahyah,
Adeq ain,aizad
  1. Panggilan untuk sidia .
Emm susah nk jwp nie sbb xde cdia wt mase nie
  1. Hadiah yang you all impikan dari seseorang yang istimewa .
NEO!! Ayah bile nk bg angah nie
  1. Blog mana yang you all suka visit ?
Blog yang wajig tiap ari ain tgk adelah.

Sepet
Miles of smiles
.tiefazatie personal life.
! Tutorial Untuk Blog | Tip...
Irine Nadia Marcello
MALAYSIA Giveaway
dan cemua yg dtg n tglkn jejak dkt blog ain
  1. Tag kan kepada 15 blogger you all    
 ramainye...

dan yang laen 2 utk cemua yang sngah blog ain nie yea.. 

 nie award yg ain ckp 2.. 




TERIME KASIH MEMBACA....

abaikan gamba d'atas

sejak ain bgelar pngangor thormat nie mcm2 prubahan blaku dlm life ain..
klu dulu 24 jam berFB tapi skag jarag2 je,klu bkak pon nk update game or bace msg
klu dulu blog nie xpndang je,tp skag pantang cocok clcome kat latop msti bkk blog yg ptame..
klu dulu suke bukak yahoomail je, tp skag bye2 yahoomail,gmail dah ngorat ain..
klu dulu xpkr lgsong nk wt ape lepas LI,tapi skag MUDAH.COM aje ain klikklik..
klu dulu kat hostel,pukul 6.45 da bagon,tp skag slagi rase ngantok bantai tido..
klu dulu asek tgk CSI aje,tp skag hagemaru je ain lyn..

tapi yang paling penting raya tahun nie xdapat banyak duet raye!!uuwaaaaa...

p/s:ain baru taw latop ain nie laki,tkejot dgr dye ckp td.
    klu kowg nk taw latop / komputer kowg 2 laki or gurl,usha 
    blog azwan nie

TERIME KASIH MEMBACA....

CONTEST KENANGAN RAMADHAN & SYAWAL


contest kenangan ramadhan dan syawal anjuran blog A story to remember..
syarat dye ringkas aje,nk ekot ain join klik baner yea..
 ain tarohkan 2 gambo,pose n raye..

 nie gamba paling ain tak bole lupekan...
gamba ini d'ambil mase pose akhir bg ain dan kekawan(sbb abs blaja)
 sbbkan klembapan n kterujaan mnyanyi mase karaok kitaowg lambat buke..
sampai je kat kedai,owg laen da nk abs mkn.tngal kami jela baru nk order..dekat kedai nie la ain baru taw ape itu nasik koler (kowg msti xtawkn)..


atas nie pulak gambo mase raye taon lepas..
gamba dgn mmb ain nabila..
mase nie kami ramai2 satu kelas wat rombongan pegi umah kwn2 yang ade dekat banting n klang..
mase rombongan nie bjln mcm2 bnd jadi,kete yang ain n 3owg kwn yg laen naek lmbt smp,tpkse la mmb2 yg laen tngu kami dkt sejam lbh la..klu nk taw mase nie pmandunye cmuanye laki2 (almaklumla kelas ain ade bape owg je laki)..


sekarg gamba2 nie jela tngal knagan buat ain,,bile rindukn zaman blja dulu gmba2 jela pngubat rindu dgn kkwn yang laen..dan mase raya nie kami cmua kenal ahli kluarga kkwn yang laen,dan pde raye 09 lah kali takhir kami satu kelas bpuase n myambot syawal bsame2..



TERIME KASIH MEMBACA....

update expres!on Give Away

GA yang ain anjurkan lg 8 hari akn tamat..
tepat pukul 11.50 bsamaan 21 ramdhan GA dari ain akn tutup.
sape yang ingin join sila kn yea..klik cinie
 nie antare list yang ain terime..

  1. Mamalyna
  2. AROL DSHW
  3. suzie rahman
  4. SuZiE
  5. tiefazatie
  6. NAA
  7. cik paro
  8. fideila
  9. f_aRa_aINa989
  10. Nieylicio Kerolicio
  11. nurita zakaria
  12. zaikulim
  13. ieyza
  14. nadiah
  15. ♥♫♥EiRa♥♫♥
  16. mama zharfan
  17. syawalsimpsons
  18. eima
  19. nur_eimi
  20. Cute MuM
  21. Ain
  22. dayana
  23. Supiha
  24. YanaNuar
  25. Intan Inn
  26. M y M y
  27. wAwA
  28. miszTERRA_SF_
  29. shidasyakirin
  30. NUR
  31. faris
  32. anin
  33. Nor ' Atikah bt NorBaki
  34. CahayaCintaIlahi
  35. elza
  36. Miza Yusof
  37. Qard91
  38. sarah
  39. nuraarin-life
  40. mien
  41. irwani
  42. kakyong
  43. Fatin a.k.a Aten
  44. Tomato Gurl's Life
  45. Pieka Pieka
  46. Momma Mia
  47. gewecun
  48. Syuzana
  49. ♥MAMA♥
  50. dark sengal
  51. cicakgirl
  52. Ibu Ayra
  53. Nana
  54. ::m!SS edURA hanUM::
  55. inahasan
  56. segalanyer kuterima
  57. kayyana
  58. eda-ejai

kalau ade name yang takde dalam list bg taw yea..

TERIME KASIH MEMBACA....

Close
:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...