}

21 hari

hye ualls...
n3 ahad 31/10/10..

aaarrggggghhhh esok isnin!! cukop malas nak keje..
tue la ayat yg sentiase kite dgr dari insan yg bgela pekeje..nape isnin je owg malas?? tak selase ke rabu ke..balikbalik isnin jugak...pikirpikir kan la yea...
ain pon same..esok kene keje,terase tak cukop je nak rehat,tapi nak buat mcmnekn,klu tak keje,tak makan la ain..tak dapat la gajikan..

 (crdit :pakcik google


harinie 31 aribulan 10..hari t'akhir bulan 10.selamat tingal bulan 10,2010.jumpe lagi bulan 10.2011 yea..
maknenye lagi 21 hari lagi ain akn btolak ke terengganu (wah mcm nak p landon jekn)hehehe...truje kowt nak sarung jubah utk konvo nnt.(sedangkn da penah konvo taon lepas tue) bangela kowt,sowg je gurlgurl ibu n ayah ain.. 3taon bgelumag dlm asgmnt tak sudahsudah.3 taon tak dapat puase dgn famly dan 3 taon mengire waktu abesnye blja..2cemuanye memory cinte luke ok..(upss tlbh pulak..)...


TERIME KASIH MEMBACA....

Pertandingan 'Header' Tercantik


hye ualls...
n3 sabtu 30/10/11..

ain d'tag oleh nfahk's untuk m'joinkn diri untk contest header tercantik...
thanx yea tag ain..laen kali tag lagi..
contest anjuran Alienelliz...
walaupun ain header xberape chanteq,ain ksh ape,jnj nie ain buat sndiri..hahhaha..header ade dekat ats tuea yea..

nak join klik cinie..
mangse yg kene tag dgn ain adelah!!!!

folowe t'baru ain
norashikin

blog yg ain mng gA

insan yg melawat blog ain..
anda la.... 

selamat menjoinkn diri yea...


TERIME KASIH MEMBACA....

untuk wanita..

 hye ualls...
n3 khames 28/10/10...

mase dok godekgodek fb td jumpe notes yg dtag oleh mmb ain..
ualls layan yea...pade kawen wanita/hawa ingatingat la yea....
layaaaannnnnnnnnn.............
Subject:Amaran pd Kaum Hawa
Amaran pada Kaum Wanita dan kepada sumer kaum perempuan yang memandu, Kes ni betul2 menakutkan.


Kesah ini  betul2 terjadi kat Penang
Ingat lagi tak dgn kes Ms Canny Ong yang dirogol dan dibunuh??

Kisah nya..ada seorang perempuan ni berhenti dekat stesen gas "pay-at-the-pump" untuk isi minyak..sebaik saja dia siap isi minyak tu dan nak beredar,seorang pekerja kat situ buat pngumuman yang kad kredit perempuan ni ada problem sikit..pekerja tu suruh perempuan ni masuk ke dalam untuk bayar..tapi perempuan ni confused la sebab transaksi menunjukkan yang pembayaran kad kredit dia diluluskan dan tak ada masaalah apa2 pun.. so perempuan tu bagitau la pekerja tu dan dia pun bersedia nak beredar ke kereta dia balik..tapi pekerja tu tetap bertegas dan suruh dia masuk dalam..perempuan tu pun decided untuk masuk ke dalam...sebaik aje dia masuk kat dalam..dia mula marah kat pekerja tu..

lalu pekerja tu suruh dia bertenang dan bagitau hal sebenarnya.. .nak tau apa?

sebenarnya masa perempuan tu dok isi minyak,pekerja tu nampak ada laki menyelinap kat belakang kereta perempuan tu dan pekerja tu dah pun telepon polis..

perempuan tu pun apalagi, takut la..dia pun try intai dan dia nampak pintu kereta dia terbuka dan lelaki tu keluar dari kereta dia..

Sekarang ni..ada laporan yg mengatakan yg sekang ni ada gang yang amik body part orang pompuan..salah satu cara diorang adalah dgn menyelinap masuk kereta ornag perempuan masa perempuan tu tengah pump gas atau beli barang kat kedai TGH2 MLAM!!

kemudian,dia orang akan potong kaki perempuan tu untuk memudahkan diorang culik dan bunuh perempuan tu..

satu cara lagi pulak,dia orang akan masuk kedalam kereta yg tak ada orang dan tak berkunci  kemudian culik perempuan tu dan bunuh dia orang.
Semalam pun ada Crime Investigation di Astro menceritakan kes yg sama di Hong Kong . Tapi perlakunya adalah pemandu teksi yang mengambil penumpang perempuan selepas lepas tengan malam. Memang ngeri.

Sila panjangkan email ini pada sesiapa yg anda kenali.

Bagi kaum perempuan elakkan keluar bersaorangan diwaktu malam.
TERIME KASIH MEMBACA....

sape menang tekateki 5ringit????

hye ualls....

tadi ain buat tekateki 5ringit..
taksangke ade jugak yg perasaan n3 ain nie kn..heheheheh..
dan yg penting ain da dapat pemenang yg jawap dengan betol...
dan tuan blog yg pnye header bawah nie sile emailkn pd ain,care utk ain masokkn topup tue.yela,mane taw ualls nak masok teros ke,ataw bg nobo pin topupkn email ualls ke kn...
sile bg taw yea..
maaf ain copy header sis zai yea..hhehehhe
lepas nie ain nak buat tekateki cmnie la,,sape nak join sile la perasaan n3 ain akn dtg,tekateki akn dberi bilebile mase shaje..
email ain yealah.....azryn.ain@Gmail.com...

TERIME KASIH MEMBACA....

hadiah sampai!!!

 hye ualls...
n3 isnin 25/10/10.....
harinie ain dah mule keje,lengoh2 bdn la jugak,sbb da lame sgt bdn nie asek dmanjakn..hehehe..
tadi mase ain keje,ade abg posmen tpn,sebab bg taw dye pas brg kat ibu ain..taksangke kowt sampai kene tpn tuan pnerimenye bg taw brg pas kat owg laen.. hahhaha...lepas je abg posmen tue tpn,taksabar la rase nak balik umh nie,nak tgk brg ape yg sampai,ain pikir brg ain ain tempah dari ckecik yati aritue,tapi bukan la,,,kecewe la jugakkn...
tapi kkcewaan tue terubat bile tgk adiahnye dtg dari owg jaoh,nak taw darimane?????SERAWAK KO!!!!
sebb aritue ain mng gA dari blog nfah's..thanx yea sis farihin sebb bg adiah yg chanteq tue...

 
tue brg yg abg posmen anta tue...patot la dye siap tpn ain.sebab surjac bahan api ok!

bukakbukak sampul keluar nie..sunguh chanteq ok..suke giler dapat..

 dalam bag tue ade fram,,wahh patot la sis farihin mintak ain gamba,,ain bg gamb mase knvo sijil taon lepas..konvo utk dip takde lg,,knvonye bulan dpn..hehhee

 
 ok gamba atas tue cemua dari sis farihin..thanx sesangat yea sis...ain suke sgt2...


TERIME KASIH MEMBACA....

tekateki 5ringit....

hadiah dari sis farihin.sbb menag gA dye aritue...
thanx yea sis..


 hye ualls...
n3 lagi..isnin 25/10/10....

malam nie ain nak buat tekateki 5ringit..sape dpt jwp ain bg adiah topup rM 5.00.. tue je mampu wat mase nie..hehhehe...
nak taw soalan nye???
ok bawah nie...
:
Kangkang peluk, kangkag peluk, bila dah dekat climax pegang buah?
:
mesti ade yg da tawkan..senang je nak jawapanye. ualls bls komen n3 nie dgn ayat 
" ain,name ualls taw jawapanye..jawapanye adelah jwpn yg ualls!!! "
......................................
contoh mcmnie, ain,bedah taw jawapanye..jawapanye adelah lolipop!!!

mudahkan???ape lg jom la jawap tekateki 5ringit ain nie,sape yg mule anta koment dgn jawapan yg betol,ain kire dye menang ok... 
 

TERIME KASIH MEMBACA....

Cik Anita songeh giveaway...


hye ualls
ain bz kn join gA lagi nie...
gA pertame dari cik anita kite yea...
syarat mudah,ringkas dan cemua bole join la..hehehe
nak ekot ain bz kn diri utk join klik cinie yea... :)

TERIME KASIH MEMBACA....

tunggu yea....

hye ualls...
n3 ahad 24/10/10....
Kau bukan milikku, dah ku tahu segalanya…Namun hati ini dah terukir namamu…Mana mungkin aku mampu hapuskan Ukiran namamu dihatiku…
.........................................
malammalam cmnie mase utk ain bW dekat blog ualls yg tngalkn jejak la kat blog ain nie, dan taklupe jugak pd yg tngalkn link ualls tuekn..tngu yea khadiran ain...hehehe


TERIME KASIH MEMBACA....

doa utk kkasih!!



 hyee ualls...
n3 ahad 24/10/10...

tadi mase sebok carik somthg dekat pakcik google,ain jumpe link nie, lepas selongkar (bace) n3 dari c2,ain ttarik dgn satu n3 nie, bace dekat bawah nie yea..

doa untuk kekasih....

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Ya Allah…
Seandainya telah Engkau catatkan…
Dia milikku tercipta buatku…
Satukanlah hatinya dengan hatiku…
Titipkanlah kebahagiaan antara kami…
Agar kemesraan itu abadi…

Ya Allah…
Ya Tuhanku yang Maha Mengasihani…
Seringkanlah kami melayari hidup ini…
Ketepian yang sejahtera dan abadi…
Maka jodohkanlah kami…
Tetapi Ya Allah…
Seandainya telah Engkau takdirkan
Dia bukan milikku…
Bawalah dia jauh daripada pandanganku…
Luputkanlah dia dari ingatanku…
Dan periharalah aku dari kekecewaan…

Ya Allah ya Tuhanku yang Maha Mengerti…
Berikanlah aku kekuatan…
Menolak bayangannya jauh ke dada langit…
Hilang bersama senja yang merah…
Agarku sentiasa tenang…
Walaupun tanpa bersama dengannya…

Ya Allah yang tercinta…
Pasrahkanlah aku dengan takdir-Mu…
Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan
Adalah yang terbaik untukku…
Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui…
Segala yang terbaik buat hamba-Mu ini…

Ya Allah…
Cukuplah Engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku…
Di dunia dan akhirat…
Dengarkanlah rintihan daripada hamba-Mu yang daif ini…
Jangan Engkau biarkan aku sendirian…
Di dunia ini mahupun di akhirat…
Menjuruskan aku ke arah kamaksiatan dan kemungkaran…
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman…
Agar aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup…
Ke jalan yang Engkau redhai…
Dan kurniakanlah kepadaku keturunan yang soleh dan solehah…

Ya Allah…
Berikanlah kami kebahagiaan di dunia dan akhirat…
Dan periharalah kami dari azab api Neraka…

Amin…amin…Ya rabbal ‘aalamin.


mase bace n3 tue,tanpe ain sedar air mate mgalir,lagi2 skrg ain tgh kecewe..

TERIME KASIH MEMBACA....

taubat-eren

hye ualls..
n3 ahad 24/10/10 ...

harinie ain nak share lagu yg selalu ain dgr kat tpn pink ain tue,
walaupun lagu da lame ade dlm simpanan ain,sejak tpn nokia smp la ke tpn pink tue..
kalau tak silap ain,ain dgr lagu nie mase festime ain lawat blog irinie, ain suke masok blog ckicik nie aw.walaupun umo dye bawah ain,tp tak rugi klu lawat blog beliau,,dulu rajin jugak ckecik nie update blog,tp skrg dah kurag,sejak masok U niekn..
udahla tue,balik pd tajokkn, lagu yg ain maksodkn ade lah 

TAUBAT dari eren
Dalam kesendirianku
Dalam keputus asaku
Dalam penyesalan
Dalam pertaubatanku
Di tengah kedinginan malam
Di atas sejadah yang terbentang
Ku bertafakur bersujud berzikir
PadaMu ya Rabbi
Pesona malam yang dihiasi
Cahaya bulan dan bintang
Menemani kesendirianku
MenghadapMu Ya Rabbi
Aku bersimpuh di hadapanMU
Yang Maha mendengar dan melihat
Semua rintihan hati hamba
Dan kerisauan hati ini
Aku ingin bertaubat kepadaMu
Kembali jadi hambaMu yang beriman
Ya Allah yang Maha pengampun
Maha penyayang
Bagi umatNya yang bertaubat..

bagi ain lagu nie bawe makne t'sendiri utk ain,laen owg laen pndagankn,,bg ain i like this song ok !!!

TERIME KASIH MEMBACA....

FAFAFO 1st giveaway


hye ualls..

ain join gA dari fafafo craft yea..
gA sempene tbukenye blog fafafo craft tue yea..
nak ekot ain join klik cinie yea..sambil tue ualls bale la lawat n lepakking kat blog fafafo carft tue yea..
mane taw jumpe bnd yg berkenan dkt c2..
ape lagi,jom la reramai join yea..


TERIME KASIH MEMBACA....

teketeki

hye ualls...
n3 sabtu 23/10/10...

ain nak bg tekateki nie 

Bulu bertemu bulu… kulit bertemu kulit… makin tambah rapat makin nikmat rasanyer!

kalau ualls pandai teke la.. hehhe nie bukan tekateki lucah yea..

......................................
cepatcepat jawap tekateki ats tue..nie cemua angkare pakcik,dye yg ajak ain mane tekateki kat ym skrag nie..hehhehhe..
mase tulis n3 nie snyum smp ktlige ok...sape pakcik????
tattttttt...rasia...
ok nak smbog mane teketeki..
 

TERIME KASIH MEMBACA....

ayat gerak d'point

hye ulls...
n3 sabtu 23/10/10....

1 kata :

Ada satu kata yang dapat membebaskan kita dari beban dan luka kehidupan. kata tersebut adalah cinta.
 .........................................................
thanx ssgt pade qaseh sebab bantu ain kali nie..ape qaseh bantu ain?? selame nie sape2 yg tny ain psl tutor msti ain jwp gune ym ataw email,sbb bile ain nak wat n3 psl tutor kod dye mesti takleh publish,tp harinie qaseh dah selesaikn masalah ain yea..bawah tue award utk qaseh yea.. 



harinie ain nak ajar buat ayat gerakgerak dekat point ualls tue..
contoh macam bawahnie..tutor utk kwn ain,nabila..

ualls copy kod bawah nie yea..

<style type="text/css">
#outerCircleText {
font-style: italic;
font-weight: bold;
font-family: 'comic sans ms', verdana, arial;
color: #FF6699;

position: absolute;top: 0;left: 0;z-index: 3000;cursor: default;}
#outerCircleText div {position: relative;}
#outerCircleText div div {position: absolute;top: 0;left: 0;text-align: center;}

</style>
<script type="text/javascript">
;(function(){
var msg = "tukar cinie";
var size = 18;
var circleY = 0.75; var circleX = 2;
var letter_spacing = 5;
var diameter = 10;
var rotation = 0.4;
var speed = 0.3;
if (!window.addEventListener && !window.attachEvent || !document.createElement) return;
msg = msg.split('');
var n = msg.length - 1, a = Math.round(size * diameter * 0.208333), currStep = 20,
ymouse = a * circleY + 20, xmouse = a * circleX + 20, y = [], x = [], Y = [], X = [],
o = document.createElement('div'), oi = document.createElement('div'),
b = document.compatMode && document.compatMode != "BackCompat"? document.documentElement : document.body,

mouse = function(e){
 e = e || window.event;
 ymouse = !isNaN(e.pageY)? e.pageY : e.clientY; // y-position
 xmouse = !isNaN(e.pageX)? e.pageX : e.clientX; // x-position
},

makecircle = function(){ // rotation/positioning
 if(init.nopy){
  o.style.top = (b || document.body).scrollTop + 'px';
  o.style.left = (b || document.body).scrollLeft + 'px';
 };
 currStep -= rotation;
 for (var d, i = n; i > -1; --i){ // makes the circle
  d = document.getElementById('iemsg' + i).style;
  d.top = Math.round(y[i] + a * Math.sin((currStep + i) / letter_spacing) * circleY - 15) + 'px';
  d.left = Math.round(x[i] + a * Math.cos((currStep + i) / letter_spacing) * circleX) + 'px';
 };
},

drag = function(){ // makes the resistance
 y[0] = Y[0] += (ymouse - Y[0]) * speed;
 x[0] = X[0] += (xmouse - 20 - X[0]) * speed;
 for (var i = n; i > 0; --i){
  y[i] = Y[i] += (y[i-1] - Y[i]) * speed;
  x[i] = X[i] += (x[i-1] - X[i]) * speed;
 };
 makecircle();
},

init = function(){ // appends message divs, & sets initial values for positioning arrays
 if(!isNaN(window.pageYOffset)){
  ymouse += window.pageYOffset;
  xmouse += window.pageXOffset;
 } else init.nopy = true;
 for (var d, i = n; i > -1; --i){
  d = document.createElement('div'); d.id = 'iemsg' + i;
  d.style.height = d.style.width = a + 'px';
  d.appendChild(document.createTextNode(msg[i]));
  oi.appendChild(d); y[i] = x[i] = Y[i] = X[i] = 0;
 };
 o.appendChild(oi); document.body.appendChild(o);
 setInterval(drag, 25);
},

ascroll = function(){
 ymouse += window.pageYOffset;
 xmouse += window.pageXOffset;
 window.removeEventListener('scroll', ascroll, false);
};

o.id = 'outerCircleText'; o.style.fontSize = size + 'px';

if (window.addEventListener){
 window.addEventListener('load', init, false);
 document.addEventListener('mouseover', mouse, false);
 document.addEventListener('mousemove', mouse, false);
  if (/Apple/.test(navigator.vendor))
   window.addEventListener('scroll', ascroll, false);
}
else if (window.attachEvent){
 window.attachEvent('onload', init);
 document.attachEvent('onmousemove', mouse);
};

})();

</script>

  1. bukak add gadget,
  2. pilih html/javascript,
  3. paste kn kod d'atas, lepas tue save

ayat yg berwarne merah tue,ualls tukar dgn ayat yg ualls nak ok..
.


TERIME KASIH MEMBACA....

Teka Teki Dik Rizk


hye ualls...

ain dapat jemputan dari sis sall utk join gA beliau...
thanx yea sis jempot ain :)
3 owg pemanang yg btuah akan dcabot undi oleh ank sis sall iaitu adeq rizki..
klu ualls nak eKot ain join klik cinie yea.sbb syarat dye mudah n ringkas aje tapi kene jawap soalan la....
 
ain nak ngetag :
ifa.
sis intan
dan cemua yg singah blog ain nie..

 utk sis sall,nie jwpnye..
gamba d'atas adelah belon..
lepas tambah,tolak n bahagi jumlahnye ade : 22
betoltak betoltak...hhehehe

TERIME KASIH MEMBACA....

1st Hotz~Mama.. Cabutan Amat Bertuah

nie n3 melekat yea..
n3 baru scroll bawah !!! .....


Tadaaaaaa.... skrg turn mummy laks nk buat lucky draw.. meh meh mari mencoba nasib.. mana tau rezeki ber-blogging kaaaannn...

1 set perfume dari Imtiyaaz Aroma fr Yusof & Zulaika
berserta tas tangan exclusive dari SyazLurve Couture Collection

Syarat-syarat Penyertaan...


  1. Anda adalah seorang blogger (means kena ada blog sendiri naa)
  2. Menetap di Malaysia, x kisah la kt Semenanjung, Sabah n Sarawak
  3. Pastu, Copy Paste jer entry nie, letak kt entri korg, wajib buat entry secara Sticky POst kt blog masing2.. (Toturial camna nk buat sticky post leh study kt SINI)..
  4. sorg leh join satu entry ja taaaaauu..
  5. LEpas siap jer entri korg, korg komen jer entry nie, pastu jgn lupa letak link entry tu skali ek..
  6. Akhir skali.. jgn lupa jadik follower mummy..
  7. Tarikh tutup Lucky draw nie 23 Oct 2010 (nie tarikh utk sticky korg ek), nnt lepas tarikh nie, korg leh buang dah date tu
  8. Nanti mummy akan pilih pemenang guna menda INI
jom ye reramai join contest nie...nak join klik cinie je..

TERIME KASIH MEMBACA....

Jual mahal or kapel


Masa kecil saya pernah memikirkan, memang perlukah seorang yang dewasa ber'dating' sebelum melangkah ke alam perkahwinan?
Kenapa saya bingung akan hal ini? Kecil-kecil lagi sudah gatal?
Bukan begitu. Naluri kanak-kanak saya pada waktu itu merasakan tidak selesa dengan apa yang ditayangkan dikaca televisyen.
Jikalau ceritanya tentang pasangan kekasih, sudah pasti ada adegan keluar makan berdua-duaan sebelum punya ikatan yang sah.
Cerita tempatan apatah lagi luar negara, babak kekasih dilamun cinta sebelum berkahwin disusun dengan penuh teliti.
Tetapi saya memang bingung.
Memang perlukah begitu? Perlukah bercouple sebelum berkahwin? Nyata saya tidak selesa di awal usia kanak-kanak.
Cinta Monyet
Alhamdulillah, semasa di sekolah rendah mahupun sekolah menengah saya jauh dari memahami erti ataupun mengalami cinta monyet.
Istilah yang biasa tetapi sekadar mendengar.
Ada sahaja rakan-rakan yang ber'cinta' seawal darjah lima.
Saya bingung. Memang terlalu muda untuk memahami tentang perkara ini.
Maka tidak hairanlah mengapa saya bingung ketika itu.
Pelik dan mencari-cari sebab mengapa ada yang bercinta seawal usia di darjah lima.
Di sekolah menengah, lain pula ceritanya. Kisah bercinta menjadi lebih hebat.
Mungkin merasakan diri lebih matang sedangkan baru menginjak remaja.
Kisah cinta disekeliling saya bermacam-macam.
Kenyataan-kenyataan seperti; batch kami bercinta seperti tukar baju (pelajar batch tersebut sering bertukar-tukar pasangan ibarat menukar baju setiap hari), ada senior mengaku dia bercinta untuk mencari pengalaman.
Aduh! Saya menjadi semakin bingung.
Benarkah ini semua?
Erti couple, cinta dan perkahwinan
Kini setelah saya berusia dua puluh dua tahun, saya semakin mengerti.
Kisah pasangan berdua-duaan yang saya fikirkan semasa kecil, bukanlah sesuatu yang dianjurkan oleh Islam.
Bahkan, Islam sebagai cara hidup menggariskan cara yang cukup indah dan sempurna untuk mengikat pertalian antara adam dan hawa.
Kisah cinta monyet yang membingungkan semasa di zaman sekolah juga dapat saya cari jawapannya.
Buku Tentang Cinta karangan Ustaz Pahrol banyak membantu saya untuk memahami isu ini.
Tambahan pula, semasa saya di Kolej Yayasan UEM Lembah Beringin, forum Tentang Cinta telah diadakan. Panel-panel terdiri daripada Ustaz Pahrol sendiri, Ustaz Hashim (trainer Fitrah Perkasa) dan Ustaz Hasrizal.
Panel yang hadir cukup berpengalaman kerana mereka jauh lebih dewasa dan sudah berkeluarga.
Islam dan Cinta
Islam menganjurkan lelaki dan wanita bertaaruf iaitu berkenal-kenalan sebelum mengikat pertunangan.
Cara bertaaruf menjaga adab dan syariat. Pasangan tidak berdua-duaan tetapi ditemani oleh orang tengah mahupun ibu bapa sendiri.
Bercinta pula perlu punya tujuan. Apa tujuan cinta monyet?
Sekadar suka-suka atau untuk mencari pengalaman? Jika benar, bukankah itu alasan-alasan yang menyedihkan?
Bercinta adalah berkasih sayang.
Mampukah untuk kita berkasih sayang dengan seseorang yang asing jika kita belum mampu menyayangi ahli keluarga sendiri?
Maka jika benar, kita berkasih sayang dengan orang luar perlu sama seperti berkasih sayang dengan ahli keluarga sendiri.
Tetapi adakah perkara ini benar-benar berlaku di antara pasangan yang menyatakan diri mereka bercinta?
Bagi saya, untuk memahami istilah cinta, saya perlu memahami erti mencintai diri sendiri, mencintai ahli keluarga, mencintai rakan-rakan dan yang lebih utama mencintai Allah dan RasulNya.
Saya perlu menguasai erti cinta ini sebelum mencintai seseorang yang asing - lelaki dalam hidup seorang wanita.
Terlalu teoritikal? Pandai-pandailah mencari cara untuk amalinya.
Semakin dewasa saya semakin memahami dan lihat sendiri teori-teori cinta secara praktikalnya (bukan saya yang bercinta, tetapi melihat realiti disekeliling).
Cinta itu perlukan kepercayaan dan tanggungjawab. Cinta itu memberi tanpa mengharap balasan.
Teori ini memang benar untuk menyelesaikan masalah-masalah perkahwinan yang saya ketahui(bukan menjaga tepi kain orang, tetapi mungkin diri sudah cukup dewasa memahami permasalahan ini).
Perkahwinan yang memang bergelora.
Sesekali terasa takut pula memikirkannya. Tetapi seperti kata emak; Jalan ini mudah sahaja jika manusia ambil jalan yang lurus. Tetapi hakikatnya, ada yang memilih yang bengkang-bengkok.
Jual mahal?
Setelah berusia dua puluhan dan masih tidak berpunya atau tidak pernah ber'boyfriend', maka masyarakat amnya masih mempunyai stigma bahawa tuan punya badan mungkin jual mahal.
Nasihat seperti , jangan jual mahal nanti tidak laku dan sebagainya dilontarkan.
Persoalannya, setelah beberapa perkara seperti di atas dibangkitkan, adakah benar bahawa seseorang yang tidak ber'boyfriend' itu wajar dikategorikan sebagai jual mahal atau memilih?
Atau mungkin tuan punya badan sekadar menongkah norma masyarakat kerana tidak bersetuju dengan gejala couple yang dipandang sebagai satu kemestian dan kebiasaan?
Atau mungkin tuan punya badan benar-benar memikirkan erti sebenar cinta dan berkasih sayang?
Isu yang berat untuk difikirkan bersama.
Masakan tidak, di dalam hadis daripada Nabi s.a.w. yang menegaskan dengan maksud bahawa :
"Sesiapa yang telah berkahwin dikalangan kamu maka dia telah sempurnakan separuh dari urusan agamanya dan hendaklah dia bertaqwa kepada Allah pada setengah atau separuh urusan agama yang selebihnya".
Masakan cinta dan perkahwinan perkara yang main-main sekiranya sebesar ini ganjaran yang dijanjikan Allah.
TERIME KASIH MEMBACA....

berjalan-jalan..

hye ualls..
n3 22/10/10....

thanx pade yg masih sudi sngah dekat blog ain yea..n thanx pd ualls yg sudi menfolo ain yea..lepas nie ain nak tgk sape yg btuah dapat award dari ain..tngu yea..hehhe
..............................
arrrggggggghhhh!!!!!! bosan kowt harinie...
da taktaw nak watpe,nak keluar ujan pulak..klu keluar pon da taktaw nak p mane dahnie..tapi mingu nie last ain bsuke riye drumah..
isnin dah mule keje.rele jela pegi walaupun keje biase je..sbb dah tlalu n t'amat bosan drumah kn..keje la kn..jnj duet masok..
harinie ain dok dgr lagu dari maher zain dan lagu kalau berpacaran.
 dahla ualls lyn la gambo ain kua semalam yea...

 agak2 ualls dmane nie..hhehehe

w995 pink..
pandai teke la katne nie..
mase nie baru je lepas abes tengok cete jgn pandang belakang cogkak 2,,cete bole tahan..dalam wayg kami jela yg paling kuat gelak,walaupun cetenye xde la lawak sgt..
hahah...

adoi amoi tue sesat pulak..xpela,yg pasti amoi tue swet,,suke tsnyum..
dan yg takpakai tudong tue kwn ain jugak..namenye mai..
teke la dye da kawen taw belom..hehehhe..


ualls mesti pelikkn nape ain nie suke amek gambo dlm toilet.
nie jwp yg ain berikan,ain nie malu owgnye(muntah bace),kalu mase amek gambo owg pandag,terase malu ssgt2..2psl suke amek gambo kat toilet..hhehehe

sekian..

TERIME KASIH MEMBACA....

ain lelong nie

hye ualls...
n3 k'enam rabu 20/10/10...

rajin pulak makcik ain nie update n3 harinie kn...
ualls tak pelik ke??hehhehe
kalau makcik nie update blog mesti join gA, tapi harinie tak pulakkan (jgn tpadaye ok) ...
 n3 nie ain bukak utk lelong @ jual baju..
ade sape2 nak beli tak agak2nye???


layan la gambo2 bawah nie...

kod : 01

harge asal : rM 66..
bran : pop soda
saiz :08 (L)
tak penah pakai lagi ok (tgk siap ade tag lg)
ain lelong 

bookg : syawalsimpsons ........................................................


 

kod :02
harge asal : rM 59.90
bran : yogi
saiz : xL
nie pon tak penah pakai lagi yea..
ain lelong 
rM : 25

............................................................


kod : 03
harge asal : rM 35
bran :flower
saiz :free saiz
nie pon tak penah pakai lagi yea..
ain lelong 
rM : 17
......................................................................................................................

kod : 04
harge asal : rM 17
bran :salt&pepper
saiz :L
nie pon tak penah pakai lagi yea..ade zip tepi yea
ain lelong 
rM : 12
bookg :eykn
................................................
kod : 05
harge asal : rM 25
saiz :free saiz
nie pon tak penah pakai lagi yea..
ain lelong 
rM : 13
...................................
dan yang penting baju nie cemua ain tak penah pakai lagi yea..
dan harge tue cemua termasok harge pos yea..,murah x??
kalau ualls nak coment bawah nie yea... harge ain bg tawar lagi ok..ade ke yg nak?? 
sile kan....

TERIME KASIH MEMBACA....

Pelajar perubatan di Bandung ditemui mati


KUALA LUMPUR: Seorang pelajar Malaysia jurusan perubatan Universiti Padjadjaran Bandung, Indonesia ditemui mati rakan serumahnya dipercayai kerana mengalami sesak nafas, pagi semalam.

Inani Zalikha Zainal Abidin, 23, pelajar tahun empat yang sedang menjalani latihan amali di Hospital Bandung ditemui di lantai rumah sewanya selepas selesai mengerjakan solat Subuh, kira-kira jam 5 pagi. 

Difahamkan, pelajar berperwatakan lembut itu mengadu mengalami kesakitan di perut dan belakang badan menerusi laman sosial, Facebook miliknya, pada sebelah malam sebelum dia ditemui terbaring, pagi semalam.  

Abang sulung Inani, Izzudin Zainal Abidin, 24, mendakwa beliau sempat bersembang dengan adik menerusi Facebook, pada jam 11 malam, kelmarin malah anak kedua daripada lima beradik itu tidak menunjukkan sebarang petanda akan meninggal.

“Kami bertanya khabar mengenai kesihatan masing-masing dan dia memberitahu dalam keadaan baik cuma mengalami kesakitan belakang mungkin kerana penat menyiapkan laporan tugasan selain melahirkan rasa rindu kepada keluarga.

“Saya dan ibu menerima berita kematiannya pada jam 7 pagi tadi (semalam) apabila dihubungi rakan serumahnya dan ia sememangnya mengejutkan kami berdua sebelum ibu bergegas ke Bandung bagi menguruskan urusan membawa pulang jenazah,” katanya ketika ditemui di kediamannya di Bukit Antarabangsa di sini, semalam.

Izzudin berkata, bapanya bekerja di Papua New Guinea sejak dua tahun lalu sebagai Jurutera Telekomunikasi dalam perjalanan pulang ke tanah air sebaik dimaklumkan berhubung kematian anaknya itu.
Jenazah dijangka tiba hari ini dan majlis pengebumiannya akan disempurnakan di Tanah Perkuburan Kampung Pasir, Ampang di sini.

Sementara itu, Menteri Luar, Datuk Seri Anifah Aman, berkata Wisma Putra melalui kedutaannya di republik itu akan mengambil langkah sewajarnya selain meminta semua pihak tidak membuat spekulasi liar berhubung punca kematian pelajar itu.


( sumber berita harian online )

TERIME KASIH MEMBACA....

Sikap tunang lukakan hati saya: Rozaliya


CHUKAI: "Hati saya sudah tawar kerana sikapnya (tunang) tidak tahu menghargai dan banyak kali tindakannya melukakan hati dan perasaan saya.

“Lebih baik berseorangan buat masa ini daripada sentiasa terluka akibat selalu berselisih faham dengan dia dan hati saya kini sudah tertutup untuk dia,” kata Rozaliya Mat Lazim, 20, gadis yang menghilang diri selama seminggu sebelum ditemui di Kuala Lumpur, kelmarin.

Katanya, sebelum pergi ke Kuala Lumpur dia memberi barangan perkahwinan yang dijadual 11 November ini bersama Mohd Helmi di Kuantan, sebelum bekas tunangnya pulang ke pejabat di Cheneh Baru. 

“Saya kemudian pergi ke sebuah bank berdekatan mengeluarkan wang untuk membuat bayaran tempahan set pelamin dan sedar diekori dua lelaki.

“Sebaik mengeluarkan wang kira-kira RM1,500, saya melalui jalan belakang untuk menunggu tunang, Mohd Helmi Mohd Nor di depan Pasar Besar Maidin dan ketika hendak memasukkan wang ke dalam beg tangan, tiba-tiba seorang daripada dua lelaki terbabit meragut wang itu.

“Saya terkejut dengan kehilangan wang itu dan ketika fikiran berkecamuk saya terus berjalan sehingga sampai terminal bas. Saya kemudian membeli tiket ke Kuala Lumpur dan turun di Bukit Bintang,” katanya yang bersyukur kerana selamat pulang dan kembali ke pangkuan keluarganya.


TERIME KASIH MEMBACA....

Give Away Kecantikan #2


hye ualls....

ain join gA dari dni kali nie...dni nie rajin buat gA,kkadang ain tgk ade je gA yg beliau buat.murah rezeki dni kan..
tapi kali ain cube nasibkan utk gA 3harinie,bese dni buat gA 3 jam je taw.slalu ain tak sempat nak join..
kali gA utk 3 hari kaw..rugi kowt klu ain n ualls tak join..
jom reramai ekot ain yea...
klik cinie kalau nak lebih taw yea....

TERIME KASIH MEMBACA....

oh malam..

hye ualls...

malam rabu..harinie ade lawan bola,maknenye ain tak dberi peluang utk tgk tv..
ayah ain dah cop awal nak tgk bole..wah ini tak adil..tadi mase dengar ayah cakap nak tgk bola,dgn muke seposen ain masok bilik on9..yela,ain takminat ok tgk bola..bosan taw tak..kkdang pasal bola pon boleh gaduh..pelikkn dunia skag??
dahdah jgn merapu..
n3 lapa sebenarnye nie, tadi mase bw ain tbace n3 sis atie psl makanan..tgk pulak piza bawah tue,ternaek teros nafsu lapa ain nie...

 
sori sis ain copy gambo nie yea..

ualls ternaek x nafsu lapa tue???hahahha
dahdah ain nak p carik epal..buah gantian nasik time ain lapa..

.................................
p/s : benci betol bukak ym.mesti ade je jumpe bekas laki ain..
wah rindu kowt ngan dye....gatainye makcik ain nie!!!!!

TERIME KASIH MEMBACA....

sesi mengemas siap...

hye ualls...
n3 k'lime rabu 20/10/10...

sungai besi nak hujan pulak ptg nie..alhamdulillah sejok sikit rasenye..
hujan mmbawe rahmat pd insan dmuke bumi kn.. :)

tadi mase msj dgn teman lelaki (ayat skema kowt) bkn teman istimewe ok.dye peli ain ok. nak taw dye pelu ape???
" ko nie asek tgk cSi je kan..nape ko nak blja bunoh owg ke?? "
sengal tak kwn ain tue..hahahah
dahdah balik pade tajok n3 yea...
.....................................
sambungan n3 sesi mengemas tadi..(bole pulak wat sambungankan) hehhe..
layan la gambo nie..mls nak tulis pepanjang kn...

inie la hasilnye lepas insan bname ain siap bkemas... senget pulak kepale shinchan tue..tengok tue,beg aF pon ade kat c2 kn..
bilik ain nie kecik je,muat la utk ain sowg..hahhaaha (gelak jht)

lihat la almari ku..hehhehe..came jekn mcm tadi..cume baju kurung tue dah asingkanlan la..hehhehe

nie la meje yg ain smpan barang mcm kat atas tue..
cikit jekan brg ain..hehheh jangan mudah tpedaye yea..barang wangian bilik ain cemuanye dtg dari ambipur..wangi ain ckp ngan ualls..
 
.........................
sekian n3 mengemas bilik..nnt ain buat n3 utk lelong baju pulak (mcm ade yg nak beli jekn..)
nak uplod gamba susah pulak..tgh maintenance katenye...
ualls pon same ke??

TERIME KASIH MEMBACA....

Close
:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...