}

Ok ke TBS ?

hye ualls http://www.cute-smiley.com...

ehsan : utusan online
skrag mcmmcm isu tgh panas dekat paper n tv kn http://www.cute-smiley.com..
n3 ain nie bukan nak cete psl isu tue,
tapi nak tny n cete ckit pasal Terminal Bersepadu Selatan (TBS)...
festime ain jejak kali dekat tBS tue sebulan lebih yg lalu..
mase tue ain d'suruh dt utk intview,sumpah ain ckp mase ain pegi tue,ain tak taw jwtan ape,tp sebelom masok intview tue jumpe la abg n akk yg tpn ain tue,dye la bg taw,intview nie utk jwtan tickting...

ain ltak kete dekat area LRT BTS la kn,sbb jln masok nk p tbS tue tak bukak lg,,tp yg penatnye kene naek tange utk p tingkt 3 ok! ain bole bygkn,tange 3 tingkat tue mcm 5 tingkat dah..tinggi nk mmpos..

mase masok je tBS tue ain tpsone dgn kwsan c2,yele,ain t'pikir gak nie terminal bus ke,taw tmnal flight..besar gedabak..hehhe
tapi sebab takde rzeki,ain tak dpt job tue..(takpela)
kali k2 ain jejak dekat tBS tue,mingu lepas,sebab ain nak p isi borong utk jwtan bhgian iT.. mase ain pegi tue,sedih la jugak sebab tak ramai yg ade(custme) k,kalao ramai pon pkeje tBS tue jela..lepas isi borong cemua ain jalanjalan la dekat kwsan tue,
kaunter tak silap ain ade 18.2 kaunter lg ain takpasti,tapi utk OKU takslp ain..tapi tak cmuanye yg bukak,bole kire dgn jari lg.. lepas tue ain naek la bhagian atas,kat cane tmp makan,tp syg,tak byk kedai yg bukak lagi,kalau ade pon kedai nasi kandar n foodcot..starbucks n kenyroger pon baru nak ubah suai..kwasan c2 mmg la luas,tak rugi la bjutajuta duet d'abeskn tok bina tBS tue..

bagi ain tBS tue mmg sttegik n ssuai,sebabnye dkat kwsan c2 ade LRT,KOMUTER,KLIA transit lagi,kmdahan bus n teksi pon ade..
ain bole kire dlm mase staon dua nie kwsan c2 pon maju dgn jayenye..

ade ke sapesape antare ualls dah penah p tBS tue??kongsila dgn ain pdapat ualls.




#mase ain egi cane kwn ain yg keje bhgain tiket tue ckp,ade 3 je syrkat bus,pnmpag po ade yg mara sbb tket cpt abs n kene p bJ (bukit jalil)..





TERIME KASIH MEMBACA....

2 nasihat mereke:

  1. memang tak pena pergi ooo...crite la secara detail..cam menarik lah..tapi kalau jauh sangat memang jarang nak pergilah ngee~

    ReplyDelete
  2. dye bru je bukak 1 ri bln..
    ain nk cete lbh detail pon xtaw.sbb xde tmp yg bole jlnjln dekat cane,sbb kwsan baru n xde apeape sgt..
    mase ain dtg tue ramai wrtawan pulak,
    segan ain taw..hehhehe

    ReplyDelete

Close
:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...