}

spek dan anda


hye ualls http://www.cute-smiley.com..

skarag lens jadi pilihan utk cemua owg,,tak kirela yg rabun ataw tidak,pasti nak pakai lens kan http://www.cute-smiley.com,
mane taknye,lens skrag kn dtg dengan pelbagai bentuk n warna..
tapi bagi owg macam ain nie,lens yg sesuai ssh nak dapat,
sbb ain ade rabun + silau...
haritue ain ade mintak p'dapat owg kedai spek tue,
nie antare ape yg ain tny dekat akak kedai spek tue 

akak : bela kiri awk xde rabunkn,tap silau duadua belah mate ade,bese tgk komp n drive ke?
ain : yeke,emm aah la kak,24jam tgk komp je.
akak : tak pakai spek ke? 
ain : pakai je,akak nk tny,lens ape yea yg ssuai tok saye
akak : emm,kalau lens tue ssh la ckit,sbb awk ade silau.tapi ade lens utk silau,tp tak byk la.
ain : ooo,ssh la kn,,
akak : yea,jd pakai la spek yea.

siankan ain,takleh pakai lens,kene jugak pakai spek..harinie ain nak bg tips utk pilih spek yg sesuai utk anda..bace taw!! 

Bentuk Wajah

Bentuk wajah seseorang sangat berpengaruh pada pemilihan bingkai kacamata yang akan dipilih. Salah memilih bentuk bingkai dapat menyebabkan bentuk wajah semakin tidak baik. Berikut tips http://www.cute-smiley.com untuk memilih bingkai kacamata berdasarkan bentuk wajah:
  • Bentuk wajah bulat

    Pilih kacamata dengan bingkai berbentuk persegi panjang atau kotak yang memiliki sudut yang tajam.
  • Bentuk wajah kotak

    Kacamata dengan frame bentuk oval, bulat, bentuk cat eyes atau frame dengan sudut yang melengkung atau dapat menjadi pilihan.
  • Bentuk wajah hati

    Bentuk bingkai kacamata seperti pilot sangat sesuai dengan bentuk wajah ini.
  • Bentuk wajah oval

    Bentuk wajah ini dapat menggunakan kacamata dengan bentuk bingkai model apapun.

Warna Kulit

Dalam memilih warna frame atau bingkai kacamata sebaiknya disesuaikan dengan warna kulit Anda.
  • Warna kulit terang

    Bagi Anda yang memiliki warna kulit putih atau kuning, semua warna bingkai kacamata bisa Anda gunakan.
  • Warna kulit coklat atau sawo matang

    Akan sangat cocok, jika Anda memilih frame atau bingkai dengan warna krem atau coklat.
  • Warna kulit gelap

    Pilih bingkai dengan warna-warna yang menyejukkan seperti biru atau merah maroon. Untuk warna casual, Anda dapat memilih warna metalik.
Busana
Jika Anda memiliki koleksi kacamata atau Anda ingin menggunakan kacamata sebagai aksesories, Anda dapat menyesuaikannya dengan busana yang Anda kenakan. Sesuaikan warna dengan keseluruhan busana Anda. Misalnya, jika busana yang Anda gunakan berwarna coklat, maka ada baiknya kacamata yang dikenakan berwarna senada atau warna turunanannya.

Jika Anda mengenakan busana casual seperti jeans, jaket kulit atau tank top, Anda dapat menggunakan model kacamata yang casual juga seperti model wayfarer dengan playfull color yang berkesan santai. Jika Anda sedang tampil sporty, model strong edgy (model kacamata yang digunakan pada film Matrix) dapat menjadi pilihan. Atau jika Anda mengenakan busana yang feminin, Anda dapat menggunakan kacamata hitam dengan model army (model kacamata dengan garis tegas pada bagian atas kedua lensa dengan frame yang tipis) dengan frame berwarna emas.

Situasi

Selain itu, tentukan juga situasi yang akan Anda kunjungi. Misalnya, jika Anda akan mengunjungi acara formal, hindari menggunakan kacamata dengan warna yang terlalu m'nyelah seperti merah, hijau, biru laut atau orange. Model kacamata yang dikenakan sebaiknya model kacamata yang formal, misalnya tidak menggunakan kacamata dengan frame yang terlalu tebal atau dengan lensa kacamata yang berwarna m'nyelah.
 krdit : kumpulan info

TERIME KASIH MEMBACA....

0 nasihat mereke:

Post a Comment

Close
:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...