}

Internship lalu

selame 6bulan ain menjadi intern@pengajar,telalu banyak perkara ain belajar..tugas ain bukan setakat mengajar,mencarik nota-nota utk d'ajar utk kelas akan datang tapi ain jugak dlm proses membangunkan WIM..

apa itu WIM?? name pjgnnye Written Instruction Material ataupun WIM..WIM inie bertindak sebagai bahan pencetak yang disediakan oleh pengajar utk kegunaan pelatih@pelajar bagi membantu proses pengajaran dan pembelajaran..bawah nie contoh wim yea..

bebagai wane..

pening ok nk buat wim nie,almaklumla,ain kn masih baru n dlm proses belajar( taknak ngaku tue,mase dlm kelas bangunkan wim dok borak n tido jea..hehhe )...disebabkn kbanyakkn nota mase ain belajar dulu soft copy, da tak simpan la,sebab virus..huhuu...

mase proses intern haritue,ain kene bangunkan potfolio utk diri ain aje,,alhamdulillah potfolio awal2 da bangunkan sebab taw nnt las2 minit mesti tkejar2 nie buat,,nie contoh potfolio ain yea.dan tgkla betape tebalnye potfolio ke2 ain tue




ce tgk smp 2 potfolio,,da mcm belajar dulu kene wt potfolio nie..hheheh
nape kene ade 2?? ,meh kite tgk potfolio 1 ade ape..


potfolio 1 cume ade borang2 yang patot ade mase kami intern dan buku log kami...

potfolio 2 ade ape pulak eh ???


 kene ade pembahagi aka telinge nie..

 kene ade set ava teori n amali

 kene ade penilaian pengetahuan n prestasi

 dan yang penting sangat kene ade 15 set wim

selame 6bulan ain bermaen dgn ketas kuning,putih pink dan poster,sori poste dalam kete..tak kua kn lg,,mls..hehhe..
bukan takat maen dgn ketas nie je..kene jugak le bmaen dgn pelajar yg ade kalenye degil dan tlebih bijak dari ain..besela bdk2 kn..klu kite sebagai guru tidak mmbimbing,sape lagi selain ibu bape dan keluargenye..

pade yang tengah serch tentang ciast ataw bnd yang berkaitan dgn ciast dan internship,nie ain bg riview cikit yea..sebab dulu ain pon gitu..hehehhe..

pada yang akn mjalani progran vto nie pada bulan mei gud luck ya ain ucapkn..moge anda tabah mengharugi 360 jam di ciast dan 720 jam di pB aka intern di pB NNT..

tidak lupe juge bebanyak terime kaseh pada kekawan,pengajar serta paling penting ibu bapa dan keluarge yang sentiase memberi bimbingan serta kekuatan pd ain,palingpenting mase proses intern,ain telalu lemah serta tak sangop tempuh sebab byk sgt dugaan dtg..alhamsulillah ain dpt abeskn jugak 720jam proses intern di pB..

TERIME KASIH MEMBACA....

3 nasihat mereke:

  1. Hi Ary. It's a really interesting site that you have there and I really love the posts on your lifestyle blogging.

    Ok, just a quick introduction about myself. I am actually from everydayonsales.com and I have found your website thru google. We are a site that offers information on daily promotion / warehouse sales in Malaysia. I can see that you actually have a linkback (under ♥ CERITE MEREKE♥) to some other site and we are hoping that we can be part of your website, where we would actually want you include our link on your page. Of course you can visit our website www.everydayonsales.com and check us out. We can actually do a link exchange where I will list your site as a friend to everydayonsales and you website link will be put on our site. You will be part of the everydayonsales friends community :) in this link exchange and there will be many campaigns awaits for you.

    Let us know whether this is possible and we Let us know whether this is possible and will communicate further on this. Do revert to me and if you do have any queries, let me know. Do hope to hear from you soon.

    Regards
    Chan @ www.everydayonsales.com (hy.chan@everydayonsales.com)

    ReplyDelete
  2. assalam, kak ain ni dh hbis intern kn? sy baru nak mula awal thun dpn kak, skrg tgh buat Lesson Practice. Boleh mintak tips tentang intern nanti x? hihi, share la skit.

    ReplyDelete

Close
:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...