}

Sifat manusia


tadi kawan ain ade share video bawah nie dan ain trase sedih,terkedu n nak nages sgt..apalah dose bdk kecik nie..mungkin uall da taw kot bnd nie..tapi ain nie besela lambatkn..huhuu..

kalau betol apa yang di beritahu oleh kekawan dye n betol cerite ini..dimane letaknye sifat kemanusia anda wahai guru@coach bole sepak sekolah tue..

kalau anda melihat anak anda berada dlm keadaan begitu adekaah anda melakukan bnd yg same,biakan anak anda kesakitan selama 6 jam sebelom diberi rawatan.


yaallah ain pon penah menjadi pendidik walaupon 6bulan aje,tapi kalau ain lihat anak murid ain sakit pon ain akn usahe mmberi rawatan.

maaf kalau entry nie ade mnyentuh dan buat ade yg telibat terase,,ain just kongsi dgn kkwn blog semua.. 


ain bukan sesape untuk menilai orang,tapi ape yg ain tulis dari sifat kemanusiaan yg ade dlm diri ain.,slh satu coment yg sempat ain bace "Andai kata kamu berjalan2 di kota tiba2 ada org terlanggar tiang dan pengsan didepan kamu, adakah kamu sebagai seorg yg bernama manusia akan membiarkan sahaja org tu..!? Adakah kamu akan kata - Ohh, aku takde anotomi & motor learning jadi biarkan jek lah..."
jadi renung2 kanlah..

alfatihah dan takziah buat keluarga afiq hamizan..semoge roh beliau dizuzuri rahmat..


credit: cinie





TERIME KASIH MEMBACA....

0 nasihat mereke:

Post a Comment

Close
:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...