}

review 8JAM

8Jam lakonan shaheizy sam dan yana samsudin yang baru ditayangkan smlm 5julai..semalam ain dah pegi tengok dekat times square.ceritenye bagi ain OK la kot..tapi disebabkan citenye banyak aksi kan dan ain PALING TAK SUKE tengok cete gadohgadoh nie tepakse akur dengan kehendak cinteati ...

8JAM mengesahkan Alang yang menghadapi masa 8jam sebelum di hukum gantung atas kesalah membunuh..siape yang dibunuh oleh alang ?? dan mengapa alang membunuh..klu korang semua nak taw ape kate pegi tengok cete nie nnt di pangung wayang yang berhampiran yea..sinopsis 8JAM

ALANG, membesar di sebuah lorong yang penuh dengan keganasan dan jenayah. Zaman kanak-kanak Alang dirampas daripadanya apabila ibunya mati dibunuh seorang Ah Long semasa mereka cuba melarikan diri daripada kawasan jahanam tersebut.

Alang yang tidak mempunyai sedara mara yang lain telah dihantar ke rumah anak-anak yatim. Alang menghadapai kesukaran untuk bergaul dengan rakan — rakan sebayanya yang lain dek kerana cara kehidupannya yang dulu namun muncul JULIA, yang tidak putus-putus cuba untuk berkawan dengannya.

Keikhlasan Julia menyebabkan mereka menjadi kawan baik sehinggalah mereka meningkat umur belasan tahun. Hubungan persahabatan mereka lama kelamaan bercambah menjadi cinta. Namun, hubungan mereka terputus ditengah jalan kerana Julia telah dituntut oleh mak ciknya.

Atas desakan mak cik Julia, pihak sekolah telah merahsiakan alamat dan no telefon Julia sehingga Alang dan Julia tidak lagi berjumpa. Alang akhirnya kembali ke kehidupannya semasa kecil. Alang cuba untuk hidup dengan aman namun munculnya beberapa konco daripada satu geng meminta wang perlindungan. Alang yang bengang telah bergaduh dan menyebabkan dia menjadi sasaran geng tersebut.

Ditakdirkan Alang bertemu semula dengan Julia yang sedang dalam keadaan kesusahan. Alang yang terlalu cintakan Julia menerima Julia dengan gembiranya dan mengharapkan Julia akan sentiasa bersamanya. Namun, kebahagiaan mereka hanya sementara apabila muncul mak cik Julia menuntut Julia kembali dan konco-konco geng tersebut sering menghantui Alang.

Kini, Alang berada di dalam penjara kerana dia telah membunuh seseorang. Siapakah yang telah menjadi mangsa Alang? Mengapakah Alang bertindak sedemikian? Dapatkah Alang dan Julia hidup bersama semula? Semuanya akan terjawab dalam filem ’8 JAM’.

TERIME KASIH MEMBACA....

2 nasihat mereke:

  1. waahhh...cite gaduh2 ker...
    me kalo gadoh2 ni tertekan sket..huh

    ReplyDelete
  2. aah eT..cete aksi katenye...tapi sedih la jagk ..

    ReplyDelete

Close
:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...