}

Butikpinkku sale lagi

assalam ualls..

ain nk share dengan uall nie.. butikpinkku ade buat sale lagi malam nie pukul 12malam ini..

meh peminat shawl,pashmina,tudung bole la tengok butikpinkku di web dan fb butikpinkku malam nie eh.mane taw ade yang bminat ke..



TERIME KASIH MEMBACA....

Derme darah

as salam ualls..

semalam aktiviti ain adelah besantai dirumah..tapi petangnye ain pegi menderma darah.dah dekat setaon ain rak derme darah.last haritue dekat HKL.

semalam betemankan ajakan kawan ain,ain pun join la dia sekali derme,,

nie je gmb yang sempat ain amek.ramai sgt nurse n antende dekat situ,malu la ain nak amek gamba,

mase tengah bilik utk mgambil darah.

makanan yg mereke bagi semalam.

walaupon ain tak kaye seperti mereke yang menderme wang ringit tapi ain hanye mampu bole tersenyum dengan menderma darah utk mereke yang memerlukan..

jadi pade yang ingin menderme darah bolehla ke pusat darah negare yea..klu ade yang nk taw scedul waktu utk menderme bole pegi ke laman web pusat darah ataw klik cinie

tak rugi kalau uall menderme pon.lagi baek utk ualls ok..

TERIME KASIH MEMBACA....

Penganti baru

as salam ualls...

gembire bile lihat lepas sorg2 kawan lepas ke alam rumahtangge n sah menjadi suami isteri..
semalam majlis kawen kawan sek men ain,,tahniah ema dan pasangan.moge bahagia smp ke hujung nyawe yea dan semoge diberikan ank yang soleh da soleha,,insyaallah..

gmb dari fb dye..copy kejap yea..xsempat nk bgamba dgn pengantin..


Yang jauh sudahlah dekat
Sudah dekat bersalam-salaman
Kami berdoa semoga berkat
Menempuh hidup di dalam aman


pd en pkwe,bile time kite pulak??asek kenduri org laen jea..huu




TERIME KASIH MEMBACA....

Coretcoret 29/4


"Kegagalan adalah peluang untuk hal yang lebih baik. Kegagalan adalah batu loncatan untuk pengalaman yang berharga. Suatu hari nanti Anda akan bersyukur untuk beberapa kegagalan yang anda alami. Percayalah, ketika satu pintu tertutup untuk anda, sebenarnya pintu yang lain selalu terbuka"



TERIME KASIH MEMBACA....

Coretcoret 28/4

Akan tiba saatnya, di mana kita harus BERHENTI MENYAYANGI SESEORANG..bukan kerana kita PUTUS ASA untuk menyayanginya tetapi kerana kita MENYEDARI bahawa ada insan lain yang lebih menyayanginya dan kita merasakan bahawa insan yang kita sayangi itu akan LEBIH BAHAGIA apabila kita MELEPASKANNYA.
 

TERIME KASIH MEMBACA....

Internship lalu

selame 6bulan ain menjadi intern@pengajar,telalu banyak perkara ain belajar..tugas ain bukan setakat mengajar,mencarik nota-nota utk d'ajar utk kelas akan datang tapi ain jugak dlm proses membangunkan WIM..

apa itu WIM?? name pjgnnye Written Instruction Material ataupun WIM..WIM inie bertindak sebagai bahan pencetak yang disediakan oleh pengajar utk kegunaan pelatih@pelajar bagi membantu proses pengajaran dan pembelajaran..bawah nie contoh wim yea..

bebagai wane..

pening ok nk buat wim nie,almaklumla,ain kn masih baru n dlm proses belajar( taknak ngaku tue,mase dlm kelas bangunkan wim dok borak n tido jea..hehhe )...disebabkn kbanyakkn nota mase ain belajar dulu soft copy, da tak simpan la,sebab virus..huhuu...

mase proses intern haritue,ain kene bangunkan potfolio utk diri ain aje,,alhamdulillah potfolio awal2 da bangunkan sebab taw nnt las2 minit mesti tkejar2 nie buat,,nie contoh potfolio ain yea.dan tgkla betape tebalnye potfolio ke2 ain tue




ce tgk smp 2 potfolio,,da mcm belajar dulu kene wt potfolio nie..hheheh
nape kene ade 2?? ,meh kite tgk potfolio 1 ade ape..


potfolio 1 cume ade borang2 yang patot ade mase kami intern dan buku log kami...

potfolio 2 ade ape pulak eh ???


 kene ade pembahagi aka telinge nie..

 kene ade set ava teori n amali

 kene ade penilaian pengetahuan n prestasi

 dan yang penting sangat kene ade 15 set wim

selame 6bulan ain bermaen dgn ketas kuning,putih pink dan poster,sori poste dalam kete..tak kua kn lg,,mls..hehhe..
bukan takat maen dgn ketas nie je..kene jugak le bmaen dgn pelajar yg ade kalenye degil dan tlebih bijak dari ain..besela bdk2 kn..klu kite sebagai guru tidak mmbimbing,sape lagi selain ibu bape dan keluargenye..

pade yang tengah serch tentang ciast ataw bnd yang berkaitan dgn ciast dan internship,nie ain bg riview cikit yea..sebab dulu ain pon gitu..hehehhe..

pada yang akn mjalani progran vto nie pada bulan mei gud luck ya ain ucapkn..moge anda tabah mengharugi 360 jam di ciast dan 720 jam di pB aka intern di pB NNT..

tidak lupe juge bebanyak terime kaseh pada kekawan,pengajar serta paling penting ibu bapa dan keluarge yang sentiase memberi bimbingan serta kekuatan pd ain,palingpenting mase proses intern,ain telalu lemah serta tak sangop tempuh sebab byk sgt dugaan dtg..alhamsulillah ain dpt abeskn jugak 720jam proses intern di pB..

TERIME KASIH MEMBACA....

Lomo Aquapix Giveaway by Miraa Hussin


join klik baner ataw picit gamba bwh nie ..
due date : 30 / 4/ 2012

wajib LIKE semua sponser utk GA nie yea


TERIME KASIH MEMBACA....

GuGurl GiveAway by Anis Athia


Klik baner kalau nk join yea..
due date : 30/4/2012
 

TERIME KASIH MEMBACA....

Muhasabah diri


TERIME KASIH MEMBACA....

April 2012 Blog Giveaway


klik baner untuk join
due date : 30/4/2012


TERIME KASIH MEMBACA....

Alycia Bagi Ole-Ole Sabah !!!


klik baner ataw picitcinie nk join..
due date : 23 April 2012, jam 5.00 petang...


TERIME KASIH MEMBACA....

Giveaway Herba Tihara


join klik pade baner atas nie yea..
due date : 24/2/2012



9 pemenang akan dipilih dan hadiahnye ??

1. handphone casing strawberry
2. 1 sticky post review blog 48 jam
3. 1 sachet wangian teh hijau
4. 1 sachet wangian lavender
5. 1 keychain strawberry
6. 1 crochet card 
7. 3 blog pilihan entry

ape lagi..meh picit cinie bayak kali kalau nk join..

TERIME KASIH MEMBACA....

Barangan Garnier Untuk Direbut #3 by Pupel Liyana


meh join yea..klik pada baner atas nie..
due date : 27/4/2012

TERIME KASIH MEMBACA....

masih ingat lagi

assalam n hye ualls...

walaupon ain da lame n jarang update tapi nuffnang tetap bagi iklan kat ain..thanx yea..
nie yang iklan yang ain dapat dan ade lg yg bmaen2 di blog ain nie...




terimakesih daun keladi nuff.laen kali beri lagi..
TERIME KASIH MEMBACA....

Sifat manusia


tadi kawan ain ade share video bawah nie dan ain trase sedih,terkedu n nak nages sgt..apalah dose bdk kecik nie..mungkin uall da taw kot bnd nie..tapi ain nie besela lambatkn..huhuu..

kalau betol apa yang di beritahu oleh kekawan dye n betol cerite ini..dimane letaknye sifat kemanusia anda wahai guru@coach bole sepak sekolah tue..

kalau anda melihat anak anda berada dlm keadaan begitu adekaah anda melakukan bnd yg same,biakan anak anda kesakitan selama 6 jam sebelom diberi rawatan.


yaallah ain pon penah menjadi pendidik walaupon 6bulan aje,tapi kalau ain lihat anak murid ain sakit pon ain akn usahe mmberi rawatan.

maaf kalau entry nie ade mnyentuh dan buat ade yg telibat terase,,ain just kongsi dgn kkwn blog semua.. 


ain bukan sesape untuk menilai orang,tapi ape yg ain tulis dari sifat kemanusiaan yg ade dlm diri ain.,slh satu coment yg sempat ain bace "Andai kata kamu berjalan2 di kota tiba2 ada org terlanggar tiang dan pengsan didepan kamu, adakah kamu sebagai seorg yg bernama manusia akan membiarkan sahaja org tu..!? Adakah kamu akan kata - Ohh, aku takde anotomi & motor learning jadi biarkan jek lah..."
jadi renung2 kanlah..

alfatihah dan takziah buat keluarga afiq hamizan..semoge roh beliau dizuzuri rahmat..


credit: cinie





TERIME KASIH MEMBACA....

penilaian Verifikasi 720 jam

 as salam .... 

tuan blog sedang senyum suke dan tenang hatinya sekarang....

ain baru balik dari Ciast td,,alhamdulillah selesai sudah penilaian verifikasi 720jam tadi dengan jayanya..habis sudah kusus VTO yang ain amek 9 bulan ini...
alhamdulillah WIM diterima dan tiada masalah..bak kate kwn ain.tunggu mase untuk konVO ajea.. ok ain selitkn beberape gambo yang sempat ain amek dari group kami tadi..diambil oleh puan dekat ciast td..

 bilik 24qAE..nie la bilik ain dinilai tadi

 org kedua sedang buat pebentangan..

ppL yang menilai

sekian saja..gamba diambil dari fb vto..thanx pada semua pengajar yang byk mmbantu ...
 
TERIME KASIH MEMBACA....

JANGAN


credit : cinie dan cinie
TERIME KASIH MEMBACA....

Bukit Chedang kite ..

as salam & aii uall..

ain baru balik dari intiview dekat kolej negeri tadi dekat n9..
semalaman pikir nk pegi or tak,,keputusannye kene pegi,amek pengalaman utk intiview tenaga pengajar.

alhamdulillah intiview bejalan dengan lancAR..td redah je pegi walaupun tak taw tempatnye..

ualls doakan ain dapat kejer nie yea..mane taw rezeki ain dcitu yea..... 



TERIME KASIH MEMBACA....

Butikpinkku buat sale

siapa yang suke pakai shwal/selandang mesti taw pasal butikpinkku nie kn..ain suke masok n cecarik mane taw ade yang bekenan ke kn..tapi semalam 4 hingga 10 april butikpinkku ada buat sale untuk tudung bawal.


bawah nie ada gamba yang uaall bole tengok yea..









ok uall bole la tengok sendiri jika uall bkenan eh..ain da rembat 4  tudung bawal nie..chanteq semuanye tudung bawal yang ade dekat butikpinkku nie

TERIME KASIH MEMBACA....

Cara Rasulullah Menjaga Kesihatan Diri



 Empat perkara menguatkan badan
1. makan daging
2. memakai haruman
3. kerap mandi
4. berpakaian dari kapas

Empat perkara melemahkan badan

1. banyak berkelamin (bersetubuh)
2. selalu cemas
3. banyak minum air ketika makan
4. banyak makan bahan yang masam

Empat perkara menajamkan mata

1. duduk mengadap kiblat
2. bercelak sebelum tidur
3. memandang yang hijau
4. berpakaian bersih

Empat perkara merosakan mata

1. memandang najis
2. melihat orang dibunuh
3. melihat kemaluan
4. membelakangi kiblat

Empat perkara menajamkan fikiran

1. tidak banyak berbual kosong
2. rajin bersugi (gosok gigi)
3. bercakap dengan orang soleh
4. bergaul dengan para ulama

4 CARA TIDUR


1. TIDUR PARA NABI

Tidur terlentang sambil berfikir tentang kejadian langit dan bumi.

2. TIDUR PARA ULAMA' & AHLI IBADAH

Miring ke sebelah kanan untuk memudahkan terjaga untuk solat malam.

3. TIDUR PARA RAJA YANG HALOBA

Miring ke sebelah kiri untuk mencernakan makanan yang banyak dimakan.

4. TIDUR SYAITAN

Menelungkup/tiarap seperti tidurnya ahli neraka.

doa.

zikir.
itulah kekuatan seorang muslim :)


credit : share

TERIME KASIH MEMBACA....

Close
:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...